Lening tips en alle informatie over leningen, lening nieuws en calculators treft u op Lening-Weetjes.nl!


Interessante Lening Links
Bezoekers:


Energielening vindt matig aftrek bij Nederlandse Gemeentes

28.07.2009 - De in het leven geroepen gunstige energielening door het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn) vindt maar matig aftrek bij de verschillende gemeentes. Hiermee wordt verondersteld dat de gemeentes zich veel meer kunnen inzetten om de bestaande woningvoorraad energiezuiniger te maken. Deze energielening is daar een voorbeeld van.

Met de energielening of ‘zacht krediet’ zoals het ook wel wordt genoemd, stellen gemeentes hun inwoners in staat om een lening van maximaal EUR 15.000 af te sluiten ten behoeve van het energie zuiniger maken van de woning. Hierbij kan gedacht worden aan extra isolatiemateriaal of dubbel glas. Deze lening hanteert een lager rente dan het geldende markttarief van maar liefst 3 procentpunt lager met een looptijd van 10 tot 15 jaar en is dus vele malen goedkoper dan de energieleningen die de banken aanbieden.
 
Toch participeren nog lang niet alle gemeentes in dit initiatief wel hebben er 288 belangstelling getoond, maar slechts 8 gemeentes bieden de lening ook daadwerkelijk aan hun inwoners aan. Apeldoorn, Eindhoven en Harderberg behoren momenteel tot de top 3 van aanbieders. De belangstelling vanuit de gemeentes is vergelijkbaar met een ander initiatief van SVn de zogenoemde starterslening ook deze was niet erg populair in het begin, maar inmiddels wordt deze in 255 Nederlandse gemeentes aanboden en is er nog steeds in stijging waarneembaar in het aantal participerende gemeentes.

Doordat de gemeente zelf niet mag optreden als kredietverstrekker dienen zij stortingen te voldoen in het daarvoor bestemde speciale SVn-fonds voor duurzame leningen. Vervolgens kan een inwoner van een bepaalde gemeente navraag doen of zijn aanpassing in aanmerking komt voor een zacht krediet. Wanneer dit het geval is kan de aanvrager een formulier invullen zodat deze verder behandeld kan worden.

De energielening draagt bij om de gestelde klimaatdoelstellingen die de regering zich heeft gesteld in 2020 te bereiken. Klimaatdoelstellingen beogen een bezuiniging op het energiegebruik en CO2-uitstoot en daar draagt de energielening aan bij.

Stem of voeg toe aan:

Auteur: Redactie Lening-Weetjes.nl
De copyright van dit nieuwsbericht ligt bij Lening-weetjes.nl.
Ook uw bericht op deze site? Klik hier

Tags: aftrek, Energielening, Gemeentes, matig, Nederlandse, vindt


Gerelateerde berichten:

Informatie over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 5955
Er zijn 6 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.
Lening offerte aanvragen

Lening garantieregeling voor banken wordt...
De garantieregeling die er voor moet zorgen dat de kapitaalmarkt goed functioneert en dat bank weer bij elkaar gaan lenen word verlengt door minister Wouter Bos van Financiën.
Bundelen van gesplitste lening moet...
Ondanks dat securitiseren een van de oorzaken is van de krediet- en financiële crisis moeten banken in staat blijven om leningen te splitsen om deze vervolgens in andere vorm  ter bundelen en te verkopen....
Reddingsplan DSB is nooit ondersteund door...
Lening doorslaggevende rol ondergang DSB...
Meer gezinnen in problemen door...
ING stapt in de Groene Leningen voor...
AFM wil geld leningen aan banden leggen
Ook Centraal Beheer Achmea stopt met...
Eerste lening met rijksgarantie verstrekt


Reacties (5)

Zelf een reactie plaatsen? Klik hier

Door: crorkservice | Geplaatst op 18 juli 2014 om 14:10
aotN87 Major thankies for the blog article.Really looking forward to read more. Really Cool.Door: crorkz | Geplaatst op 06 augustus 2014 om 01:42
S5EFmp Looking forward to reading more. Great article.Much thanks again. Fantastic.Door: Meadow | Geplaatst op 25 juni 2016 om 10:09
Nointhg I could say would give you undue credit for this story.Door: Janaye | Geplaatst op 27 juni 2016 om 15:51
I just hope wheoevr writes these keeps writing more!Door: Rod Alfred | Geplaatst op 03 december 2017 om 02:12
Dit is een particulier kredietbedrijf dat een goedkope lening aanbiedt. We bieden allerlei soorten leningen aan zowel werkenden als werklozen. Hoe laag je credit score ook is, je bent vrij om een lening bij ons te krijgen. Wij bieden zakelijke financiering / financiering, bouw, persoonlijke, woningkrediet, hypotheken / eigen vermogen, vastgoedlening, medische hulp, investeringen / financiering, studentenlening, autoleningen, landbouwlening. Onze kredietrente is erg laag met 3%, zodat iedereen van deze aanbieding kan profiteren. Als u ge´nteresseerd bent om een lening bij ons te krijgen, bezoek dan via:

[Email]: rodfinancing@gmail.com
[Website]: https://rodfinancing3.wixsite.com/rodfinancing

Beheer.
Rod Finance Ltd.Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciële of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*