Een onderhandse lening word vaak gebruikt tussen familie en vrienden. Een onderhandse lening is wel gevaarlijk, het kan vriendschappen verstoren.


Interessante Lening Links
Bezoekers:


Wat is een onderhandse lening?

Onderhandse lening

Bij een onderhandse lening wordt er geld geleend bij een of meerdere geldgevers. Er is sprake van direct contact tussen de geldlener en geldgever. De afspraken over de voorwaarden en looptijd worden door deze partijen zelf opgesteld. Zo wordt er afgesproken wat de hoogte is van het te lenen bedrag, het rentepercentage en de betalingstermjnen. Het is aan te raden dit vast te leggen in een contract om misverstanden achteraf te voorkomen. Alvorens over te gaan op een onderhandse lening bij familie en vrienden moet er rekening worden gehouden dat deze lening de relatie kan verstoren wanneer er niet wordt voldaan aan bijvoorbeeld betalingsverplichtingen etc.

Voordelen onderhandse lening

Nadelen onderhandse leningStem of voeg toe aan:


Lening offerte aanvragen

Lening garantieregeling voor banken wordt...
De garantieregeling die er voor moet zorgen dat de kapitaalmarkt goed functioneert en dat bank weer bij elkaar gaan lenen word verlengt door minister Wouter Bos van Financiën.
Bundelen van gesplitste lening moet...
Ondanks dat securitiseren een van de oorzaken is van de krediet- en financiële crisis moeten banken in staat blijven om leningen te splitsen om deze vervolgens in andere vorm  ter bundelen en te verkopen....
Reddingsplan DSB is nooit ondersteund door...
Lening doorslaggevende rol ondergang DSB...
Meer gezinnen in problemen door...
ING stapt in de Groene Leningen voor...
AFM wil geld leningen aan banden leggen
Ook Centraal Beheer Achmea stopt met...
Eerste lening met rijksgarantie verstrekt