Wat is een starterslening? Lening voor starters informatie met de voordelen en nadelen van een lening voor starters.


Interessante Lening Links
Bezoekers:


Wat is een starterslening? Lening voor starters informatie:

Starterslening

De starterslening is een initiatief van de gemeente en SVn die een koopstarter de mogelijkheid biedt om een aanvulling op de eerste hypotheek te krijgen in de vorm van een annuiteitenlening met een looptijd van 30 jaar. Zij overbruggen het verschil tussen de aankoopkosten van de woning en het bedrag dat de starter maximaal kan lenen volgens de normen van de NHG (Nationale Hypotheek Garantie).
De starterslening beweegt mee met de inkomensontwikkeling van de klant, zo is de eerste 3 jaar de lening renteloos en aflossingsvrij. Na deze periode kan de koopstarter zijn inkomen laten hertoetsen zodat de actuele betalingscapaciteit vastgesteld kan worden, dit kan ook worden gedaan na het 6de, 10de en het 15e jaar. De nieuwe inkomensruimte wordt gebruikt om eerst de rente en daarna de aflossing te voldoen. De starterslening wordt ingezet door gemeenten, iedere gemeente die het aanbiedt stelt zelf de voorwaarden vast waaraan moet worden voldaan door de koopstarter. SVn verstrekt en beheert de startersleningen vervolgens.

De starterslening is aan te vragen bij de volgende gemeentes:

A.    Aalsmeer, Abcoude, Alkemade, Alkmaar, Almere, Amersfoort, Amstelveen, Amsterdam, Anna Paulowna, Apeldoorn,Arnhem en Assen.
B.    Baarle-Nassau, Baarn, Barendrecht, Barneveld, Beek, Bergen (Limburg), Bergen op Zoom, Bernheze, Best, Blaricum, Bloemendaal, Bodegraven, Bolsward, Borger-Odoorn, Borne, Boxmeer, Boxtel, Bronckhorst, Brummen, Brunssum en Bunschoten.
C.    Coevorden
D.    Dalfsen, Dantumadiel en De Ronde Venen, Diemen, Dirksland, Doetinchem, Drechterland en Duiven.
E.    Echt-Susteren, Ede, Eemnes, Eemsmond, Eindhoven, Elburg, Emmen, Enkhuizen en  Epe.
F.    Ferwerderadiel.
G.     Gaasterlan-Sleat, Geertruidenberg, Geldermalsen, Geldrop-Mierlo, Gemert-Bakel, Gennep, Giessenlanden, Gilze en Rijen, Goes, Goirle, Graafstroom en Groningen.
H.    Haaksbergen, Haarlem, Haarlemmerliede en Spaarnwoude, Haarlemmermeer, Halderberg, Hardenberg, Haren, Harenkarspel, Harlingen, Heemskerk, Helden, Hellendoorn, Hellevoetsluis, Helmond, Hengelo, Hilvarenbeek, Hilversum, Hof van Twente, Hoogeveen, Hoogeveen-Sappemeer, Hoorn, Horst aan de Maas en Huizen.
I.    -
J.    Jacobswoude
K.    Kampen, Kapelle, Katwijk, Kerkrade en Koggenland.
L.    Laarbeek, Landerd, Landgraaf, Landsmeer, Leeuwarderadeel, Leidschendam-Voorburg, Lelystad, Leusden, Lingewaard,Lisse, Lochem, Loenen, Lopik en Losser.
M.    Maasbree, Maassluis, Maastricht, Margraten, Medemblik, Meerlo-Wanssum, Menterwolde, Middelburg, Midden-Drenthe en Moerdijk.
N.    Naarden, Nederlek, Nieuwkoop, Nijkerk, Nijmegen, Noord-Beveland en Nunspeet.
O.    Oegstgeest, Oisterwijk, Oldenzaal, Olst-Wijhe, Oost Gelre, Oosterhout, Oostflakkee, Oostzaan, Opmeer, Opsterland, Oss, Oudewater en Overbetuwe.
P.    Papendrecht, Pekela, Purmerend en Putten.
Q.    -
R.    Raalte, Reimerswaal, Renkum, Renswoude, Rheden, Rhenen, Ridderkerk, Rijnwoude, Rijssen-Holten, Roermond en Rotterdam.
S.    Scherpenzeel, Schiedam, Schinnen, Schouwen-Duiveland, Sint Oedenrode, Sint-Michielsgestel, Sliedrecht, Sluis, Smallingerland, Sneek, Stadskanaal, Staphorst, Stede Broec, Steenbergen, Steenwijkerland en Stein.
T.    Teylingen, Tholen en Tubbergen.
U.    Uden, Uitgeest, Urk, Utrecht en Utrechtse Heuvelrug.
V.    Vaals, Valkenburg aan de Geul, Veenendaal, Veere, Veghel, Veldhoven, Venlo, Venray, Vianen, Vlaardingen, Vlissingen, Vlist, Voerendaal en Voorst.
W.    Waalwijk, Wageningen, Weert, Weesp, Westland, Westvoorne, Winschoten, Woensdrecht, Woudenberg en Wymbritseradiel.
X.    -
Y.    -
Z.    Zandvoort, Zeist, Zevenhuizen-Moerkapelle, Zijpe, Zoetermeer, Zundert, Zutphen, Zwijndrecht en Zwolle.

Voordelen starterslening

Nadelen startersleningStem of voeg toe aan:


Lening offerte aanvragen

Lening garantieregeling voor banken wordt...
De garantieregeling die er voor moet zorgen dat de kapitaalmarkt goed functioneert en dat bank weer bij elkaar gaan lenen word verlengt door minister Wouter Bos van Financiën.
Bundelen van gesplitste lening moet...
Ondanks dat securitiseren een van de oorzaken is van de krediet- en financiële crisis moeten banken in staat blijven om leningen te splitsen om deze vervolgens in andere vorm  ter bundelen en te verkopen....
Reddingsplan DSB is nooit ondersteund door...
Lening doorslaggevende rol ondergang DSB...
Meer gezinnen in problemen door...
ING stapt in de Groene Leningen voor...
AFM wil geld leningen aan banden leggen
Ook Centraal Beheer Achmea stopt met...
Eerste lening met rijksgarantie verstrekt