Lening tips en alle informatie over leningen, lening nieuws en calculators treft u op Lening-Weetjes.nl!


Interessante Lening Links
Bezoekers:


DSB Bank

Lage rentetarieven bleek achteraf een facade

23 juli 2009 door Dirk
Categorie: DSB Bank Lening ervaringen
Lening review: DSB Bank

Beoordeling DSB Bank
Betrouwbaarheid:
Betrokkenheid:
Algemene ervaring:
Algemene opmerkingen DSB Bank
De DSB bank is natuurlijk de laatste tijd al veelvuldig negatief in het nieuws geweest dus daar kan deze review dan ook nog wel bij. Ben namelijk niet echt tevreden te noemen over deze verstrekker van geld leningen. Dit gaat wel over een zaak van jaren geleden, maar is in mijn ogen nog steeds actueel en aan de orde van de dag bij de DSB Bank.
Nu zon zeven jaar geleden besloten mijn vrouw en ik dat we een tweede hypotheek van EUR 25.000 wilde afsluiten bij de DSB Bank. DSB bank kwam uiterst betrouwbaar over en boodt zijn klanten lage rentetarieven. Voor de afsluiting van deze lening dienden we beiden persoonlijk langs te komen op het kantoor om te praten met een van de adviseurs. Op zich niets mis mee en een beetje advies is nooit weg. Maar al snel bleek uit de gelikte woorden van deze adviseur dat hij ons een aantrekkelijk aanbod kon doen, maar dat we daar wel verplicht een verzekering voor moesten afsluiten. Mijn vrouw en ik stemden hier mee in, zoals achteraf bleek dit onze grootste fout op het gebied van financieringen te zijn geweest.
Want al na twee jaar bleek dat de rente namelijk met enkele procenten omhoog te zijn gegaan, toen wij hierover ons beklag deden bleek dat de rente die ons geboden was alleen geldend was voor de eerste periode en dat deze daarna kon stijgen. Maar hier waren wij tijdens ons adviesgesprek nooit op gewezen. Blijkbaar stond het in de papieren die we thuis gestuurd hebben gekregen en die we bij wijze van formaliteit nog eens moesten ondertekenen en terugsturen. Nu jaren later zitten we nog steeds met deze lening opgescheept en een verzekering die totaal overbodig is.
Zoals ik al eerder aangaf is de DSB Bank nu eindelijk eens op het matje geroepen door de Autoriteit Financiele Markten door het beklag van vele klanten over de handelswijze van deze bank. Ronduit schandalig om je klanten op deze manier voor te liegen. Het wordt eindelijk eens tijd voor gerechtigheid lijkt mij.

Sterke punten DSB Bank
Op verkoop scoren ze erg hoog. De adviseurs die ze in dienst hebben kunnen je ook veel vertellen over de producten echter jammer dat sommige dingen wat minder benadrukt worden.

Zwakke punten DSB Bank
Zoals hiervoor aangegeven ben ik tegen de praktijken die DSB bank erop nahoudt zoals het lokken met lage rentetarieven en dat je verplicht wordt om een verzekering af te sluiten.Gerelateerde berichten:

Lening offerte aanvragen

Lening garantieregeling voor banken wordt...
De garantieregeling die er voor moet zorgen dat de kapitaalmarkt goed functioneert en dat bank weer bij elkaar gaan lenen word verlengt door minister Wouter Bos van Financiën.
Bundelen van gesplitste lening moet...
Ondanks dat securitiseren een van de oorzaken is van de krediet- en financiële crisis moeten banken in staat blijven om leningen te splitsen om deze vervolgens in andere vorm  ter bundelen en te verkopen....
Reddingsplan DSB is nooit ondersteund door...
Lening doorslaggevende rol ondergang DSB...
Meer gezinnen in problemen door...
ING stapt in de Groene Leningen voor...
AFM wil geld leningen aan banden leggen
Ook Centraal Beheer Achmea stopt met...
Eerste lening met rijksgarantie verstrekt